Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Підведені підсумки 24 – річної співпраці
AA

Підведені підсумки 24 – річної співпраці

Підведенню підсумків 24-річної співпраці та перспективам спільної роботи був присвячений День відкритих дверей для роботодавців під гаслом «Державна служба зайнятості – з людьми та для людей», якій відбувся в Южноукраїнському МЦЗ. Захід також відвідали начальник Управління праці та соціального захисту населення Ельвіра Гехад та депутат Южноукраїнської міської ради Олег Вітковський.

Учасників заходу привітала директор  Ольга Ретюнських, яка провела екскурсію по центру зайнятості, ознайомила присутніх з технологією надання соціальних послуг населенню, зі спектром послуг, що надаються центром зайнятості, з можливостями єдиної інформаційно - аналітичної системи, пріоритетними напрямками в роботі служби. Ольга Ретюнських зазначила, що вже другий рік  діяльність Державної служби зайнятості проходить під знаком реформування. Закон України «Про зайнятість населення», який набув чинності  01 січня минулого року, визначає нову якість соціальної політики держави, однією з яких є сприяння ефективній зайнятості: створення нових робочих місць, підтримку підприємницьких ініціатив, сприяння підвищенню професійного рівня населення, стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць для працевлаштування неконкурентоспроможних громадян, у тому числі молоді на перше робоче місце та людей з інвалідністю.

Олег Вітковський не без здивування відмітив відсутність біля кабінетів черг. Ольга Ретюнських пояснила, що така налагоджена робота можлива завдяки запровадженій Єдиній технології надання соціальних послуг, відповідно до якої працюють всі базові центри зайнятості, адже кожного дня центр відвідують понад 80 громадян.

Заступник директора Нила Козуб наголосила, що служба зайнятості  має значні можливості для забезпечення роботодавців найповнішою інформацією про шукачів роботи, доступ до бази даних резюме, можливість підбору персоналу на підставі професійної діагностики, організації оперативного професійного навчання претендентів на роботу як у навчальних заходах, так і на виробництві.

Ельвіра Гехад звернула увагу роботодавців на необхідності формування соціально - відповідального бізнесу та легалізацію зайнятості населення, розглянувши питання про економічні, соціальні та етичні переваги легальних трудових відносин.

Проведений захід став ще однією нагодою обговорити результати спільної діяльності, навести приклади успішної співпраці, а для тих роботодавців, хто тільки розпочав свою діяльність, -  це можливість ознайомитися із соціальними послугами та перевагами, що надають їм тісні зв’язки зі службою зайнятості. 

 


 

Читайте також

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років, які зареєстровані в Южноукраїнсь...

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 06 по 12 травня 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

6 травня о 12:38 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку № 54 по вул. Європейській...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 10.05.2024 по 16.05.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади надійшло доходів в сумі19 364,8 тис. грн., із них:...

До уваги військовозобов’язаних осіб – мешканців Южноукраїнської міської територіальної громади та внутрішньо-переміщених осіб!

Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська

У зв’язку із набранням чинності з 18.05.2024 Закону України «Про внесення змін до деяких...