Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Повідомлення про оприлюднення проектів регуляторних актів
AA

Повідомлення про оприлюднення проектів регуляторних актів

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних  осіб, їх об'єднань, юридичних осіб оприлюднюються розроблені управлінням економічного розвитку  Южноукраїнської міської ради наступні проекти рішень Южноукраїнської міської ради.

            - Проект рішення Южноукраїнської міської ради «Про виконання Програми приватизації майна комунальної власності територіальної громади міста Южноукраїнська на 2012 - 2014 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 30.08.2012 № 669 та затвердження Програми приватизації майна комунальної власності територіальної громади міста Южноукраїнська на 2015 - 2017 роки».

На теперішній час в місті діє Програма приватизації майна комунальної власності територіальної громади міста Южноукраїнська на 2012 - 2014 роки, затверджена рішенням  Южноукраїнської міської ради від 30.08.2012 № 669, яка була розрахована на період 2012-2014 років. Оскільки на цей час немає Закону України «Про приватизацію об’єктів комунальної власності» при приватизації майна комунальної власності територіальної громади міста Южноукраїнська використовуються закони України «Про приватизацію державного майна» та «Приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» та для здійснення процедури приватизації  комунального майна територіальної громади міста необхідно прийняти зазначене рішення, що забезпечить реалізацію норм положення та взаємоузгодженість правової бази з питань приватизації, що  сприятиме гармонізації приватизаційного законодавства.

Підставою для розробки проекту регуляторного акту є закони України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про приватизацію державного майна», «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» та інші нормативно-правові акти. 

             - Проект рішення Южноукраїнської міської ради «Про втрату чинності рішення Южноукраїнської міської ради від 04.07.2012 № 624 «Про встановлення ставки збору за місця для паркування транспортних засобів та затвердження Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів».

Відповідно до ст.10 Податкового кодексу України міські ради в межах повноважень, визначених цим Кодексом, вирішують питання щодо встановлення збору за місця для паркування транспортних засобів. Даний вид місцевого збору не входе до обов’язкового переліку місцевих податків та зборів, які в обов’язковому порядку мають бути встановлені міськими радами.

В зв’язку з тим що не визначено перелік осіб, які мають бажання, можливість організовувати та провадити діяльність  із забезпечення паркування транспортних засобів  на спеціальних земельних ділянках, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів на  території міста Южноукраїнська Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів не діє. В зв’язку з чим виникло питання  щодо доцільності дії рішення Южноукраїнської міської ради від 04.07.2012 № 624 «Про встановлення ставки збору за місця для паркування транспортних засобів та затвердження Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів».

Підставою для розробки проекту регуляторного акту є закони України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо паркування транспортних засобів», Податковий кодекс України,  постанова Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 № 1342 «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів» (зі змінами внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 25.06.2014 № 207), протокольне доручення наради з головами райдержадміністрацій, районних рад, міськими (міст обласного значення) головами, керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (протокол  № 1 від 28.08.2014) та інші нормативно-правові акти.

Проекти разом з аналізами регуляторного впливу з 07.11.2014 оприлюднені на офіційному сайті міста Южноукраїнська за адресою www.yu.mk.ua, в міській бібліотеці  № 1, в бібліотеці  ПК «Енергетик». 

З проектами та аналізами регуляторного впливу можна ознайомитися також в управлінні економічного розвитку Южноукраїнської міської ради, за адресою: м. Южноукраїнськ, бульвар Цвіточний, 9, тел. 2-11-24, 5-52-21, 5-57-78.

Термін, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції до проектів регуляторних актів, складає 1 місяць з дня оприлюднення проектів на офіційному сайті міста  Южноукраїнська за адресою: www.yu.mk.ua.

            Зауваження та пропозиції у письмовій формі від фізичних осіб, їх об'єднань, юридичних осіб протягом місяця з дати оприлюднення проектів на офіційному сайті міста Южноукраїнська за адресою www.yu.mk.ua приймаються на адресу виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради: 55000, Миколаївська обл., м. Южноукраїнськ, вул. Дружби народів, 48, тел. 2-11-24, 5-52-21, 5-57-78,  факс 2-15-47.

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...