Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Генеральний директор ЮУАЕС Володимир Лісніченко відвідав полігон і зустрівся з журналістами
AA

Генеральний директор ЮУАЕС Володимир Лісніченко відвідав полігон і зустрівся з журналістами

9 жовтня генеральний директор ВП «Южно-Українська АЕС» Володимир Лісніченко відвідав полігон військової частини 3044 Національної гвардії України з охорони об'єктів Южно-Українського енергокомплексу, де проходить навчання та відновлює загальновійськові навички персонал ДП НАЕК «Енергоатом». Він побував на стрільбищі, на якому дві групи, що загалом налічують 29 осіб, відпрацьовували навички стрільби з пістолета Макарова, спостерігав за процесом навчання на занятті з евакуації пораненого з поля бою. Там же в неформальній обстановці дав коротку прес-конференцію для журналістів центральних ЗМІ, які у складі третьої групи з 20 осіб проходили прискорений курс «молодого бійця».

Під час діалогу Володимир Лісніченко відповів на запитання щодо кваліфікації ядерного палива транснаціональної компанії «Westinghouse», продовження будівництва третього гідроагрегату Ташлицької ГАЕС і реконструкції системи техводопостачання. Журналістів також цікавили надійність фізичного захисту об'єктів Южно-Української АЕС, заходи, що реалізовуються в рамках продовження терміну експлуатації другого енергоблоку, та ситуація з диспетчерськими обмеженнями. Проте головною темою все ж таки залишалося оволодіння навичками військової майстерності. Зокрема, він сказав: «Неспроста навчання персоналу загальновійськовим навичкам організоване саме на базі в/ч 3044. Наша АЕС розташована на півдні України і ми робимо все можливе, аби ця військова частина та персонал атомної станції були боєздатними. Можна з упевненістю сказати, що ми готові до будь-яких несподіваних дій».

Навчальні курси з оновлення загальновійськових навичок для другої групи охочих сформувати або відновити знання та уміння в основних військових дисциплінах під керівництвом досвідчених інструкторів почалися 6 жовтня та дійдуть кінця 17-го. До групи увійшли 10 працівників ЮУАЕС і 19 співробітників дирекції ДП НАЕК «Енергоатом». Курси організовано згідно з наказами президента енергокомпанії Юрія Недашковського та генерального директора ВП ЮУАЕС Володимира Лісніченко. Програму навчання було складено южно-українськими фахівцями та розраховано на 12 днів. До неї  увійшли теми з заходів безпеки, правової, вогневої та інженерної підготовок, надання допомоги пораненим і постраждалим у бойових умовах, з військової топографії та ін.

Як зазначила директор Центру зовнішніх інформаційних комунікацій - радник президента ДП НАЕК «Енергоатом» Ілона Заєць, безпосередній учасник навчання в складі групи представників ЗМІ, за 4 дні вони встигли отримати навички з надання медичної допомоги пораненим, розбирання та збирання пістолета Макарова, а також стрільби з нього. У цій команді, за словами Ілони Вікторівни, журналісти, які готуються до чергової хвилі мобілізації. Є тут і волонтери, які неодноразово бували в зоні проведення антитерористичної операції. Деяким вже доводилося проходити навчання на базі батальйонів «Азов» у Києві, проте ті знання та навички, які вони отримали в навчальному центрі військової частини 3044, за словами Ілони Заєць, не йдуть ні в яке порівняння.

- Звичайно, за такий короткий час повноцінних воїнів не можна підготувати, проте, провівши тут лише чотири дні, впевнені, що гарматним м'ясом на війні ми вже не будемо, - підкреслює вона. І на питання: «Чи важко освоювати військову справу?», відповідає: «Важче буде на фронті і кожен з нас це розуміє. Але дай Боже, щоб нам ці навички ніколи не стали у нагоді».

Журналісти центральних ЗМІ виразили глибоку вдячність керівництву Южно-Української АЕС за організацію навчальних курсів. Вони також високо оцінили рівень знань, які отримали за час навчання завдяки інструкторам з військової частини 3044 та ЮУАЕС, зокрема, співробітника підприємства Андрія Дикусара.

 

 

Читайте також

Мітинг-реквієм до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років та відкриття Алеї Пам'яті в селищі Костянтинівка

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні, 07 травня 2024, в селищі Костянтинівка відбувся мітинг-реквієм до Дня пам'яті та перем...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. При безпосередній участі у захо...

Інформаційно-історична година «В серцях і книгах пам'ять про війну». Южноукраїнська міська бібліотека

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

До Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в читальному залі Южноукраїнсь...

Комунальний заклад висловлює вдячність

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг...

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 06.05.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

  Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості н...