Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулось засідання «круглого столу»
AA

Відбулось засідання «круглого столу»

 З 22 квітня в Україні розпочався щорічний Європейський тиждень імунізації.

Вакцинація визнана в світі – найкращим засобом профілактики інфекційних захворювань та ввійшла в перелік 10 найвидатніших винаходів в сфері медицини за останні сто років. Інфекційні хвороби залишаються однією з основних причин інвалідності та смертності населення в усьому світі. За даними ВООЗ, близько 30% летальних випадків у дорослих зумовлені інфекційними хворобами та їхніми наслідками, у дітей цей показник становить понад 60 %. Досвід розвинених країн вказує, що лише підвищення рівня охоплення вакцинацією серед населення призводить до зменшення захворюваності, інвалідизації та смертності у цілому.

На сьогодні в світі немає більш надійного захисту від інфекційних хвороб ніж вакцинація. Завдяки впровадженню щеплення було ліквідовано таке смертельно небезпечне захворювання як натуральна віспа. В більшості країн світу, протягом багатьох років, не реєструється поліомієліт, в країнах Америки, більшості країн Європи реєструються поодинокі випадки кору, краснухи. Щорічно світ втрачає 5 мільйонів людей від інфекційних захворювань та 1 мільйон стають інвалідами.

25 квітня в конференц-залі ДЗ «СМСЧ № « МОЗ України» в рамках Всеукраїнського тижня імунізації відбулось засідання «круглого столу» з гаслом «Вакцинація понад усе!». У «круглому столі» взяли участь: заступник начальника по лікувальній роботі Шикерська В.Л, головний позаштатний педіатр Мазнікова І.Г, завідуюча дитячою поліклінікою Качуровська Ж.Д, дитячий імунолог Фесик Т.М, старша медична сестра жіночої консультації Дмитрів Т.М.

В дитячій поліклініці СМСЧ № 2 приділяється велика увага цьому напрямку роботи. Кабінет щеплень відповідає всім вимогам та стандартам по 56 пунктам і є одним з найкращих в Миколаївській області. Фахівці СМСЧ № 2 дотримуються всіх правил септики та антисептики. Дякуючи міським програмам, забезпечення холодильним обладнанням дитячої поліклініки сягає 100 %, що дозволяє дотримуватись вимог холодильного ланцюга.

Весь медичний персонал, який задіяний в проведенні щеплень щорічно підтверджує рівень знань та має кваліфікаційні сертифікати, які дають право проводити щеплення. Два рази на місяць в дитячій поліклініці СМСЧ № 2 проходять засідання імунної комісії.

Всі вакцини, якими ми щеплюємо ваших дітей давно і широко використовуються в світі, а рівень їх ефективності і безпеки підтверджений досвідом застосування в інших країнах. Кожна вакцина має сертифікат якості від виробника і крім цього проходить сертифікацію в лабораторіях України.

Наголошуємо, беззаперечним фактором успішності подолання інфекційних недуг є передусім небайдужість батьків до здоров'я їхніх дітей та розуміння важливості вакцинації. Адже, лише вчасне проходження імунізації, звернення до фахового лікаря, дбайливе та уважне ставлення до самопочуття дитини гарантує її право на здорове життя.

Читайте також

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років, які зареєстровані в Южноукраїнсь...

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 06 по 12 травня 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

6 травня о 12:38 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку № 54 по вул. Європейській...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 10.05.2024 по 16.05.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади надійшло доходів в сумі19 364,8 тис. грн., із них:...

До уваги військовозобов’язаних осіб – мешканців Южноукраїнської міської територіальної громади та внутрішньо-переміщених осіб!

Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська

У зв’язку із набранням чинності з 18.05.2024 Закону України «Про внесення змін до деяких...