Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Екскурсія до медсанчастини
AA

Екскурсія до медсанчастини

 Перед кожним випускником школи постають питання: ким бути, яку професію чи спеціальність обрати та в якій сфері діяльності себе реалізувати? Корисною порадою у виборі професії ще до вступу до вузу є знайомство з практичною стороною професії.

23.04.2014 р. спільними зусиллями адміністрації СМСЧ № 2 і керівництва середньої школи № 3 організовано екскурсію до медсанчастини.

Старшокласники відвідали прийомне відділення, патологоанатомічне відділення та відділення заготівлі та переробки донорської крові. Школярі ознайомились з різноманіттям медичних професій отримали інформацію про професію лікаря, ознайомились із структурою лікарні, дізнались про основний професійний склад працівників та потребу в спеціалістах медичної сфери.

Екскурсія почалась з прийомного відділення, де завідуючий прийомним відділенням Цимбаліст І.М. провів навчальній групі досить цікаву, інформативну доповідь. Найбільшу увагу і цікавість слухачі звернули на презентацію сучасної апаратури і приладів для надання первинної допомоги пацієнтам.

Після чого слухачам було запропоновано відвідати патологоанатомічне відділення, що визвало живий інтерес. Розповіли про важливість такої професії, як патологоанатом, ознайомили старшокласниць з препаратами, які використовують для патогістологічних досліджень, показали морозильну камеру.

Завершенням екскурсії став похід до відділення заготівлі та переробки донорської крові, де всі бажаючі змогли ретельніше ознайомитись з роботою відділення. Завідуюча відділенням Староконь Л.В. продемонструвала зразки еритроцитної маси, плазми, які зберігаються в спеціальних холодильниках і при необхідності будуть використані для рятування життя тяжкохворим людям.

Старшокласники залишились задоволеними екскурсією до медсанчастини. Найбільш сподобалась дітям інформація про спеціальність патологоанатома, вони переконались, що лікар — одна з найблагородніших професій на землі.

Освітяни виразили щиру вдячність адміністрації СМСЧ № 2 за співпрацю та надану методичну допомогу.

Сподіваємося, що такі заходи будуть сприяти бажанню випускників стати студентами вищих медичних навчальних закладів, тим паче, що в місті функціонує програма «Реформування медичного обслуговування населення міста Южноукраїнська на 2013-2018 рр.» - між Южноукраїнською міською радою, вищим навчальним закладом, студентом медичного університету та ДЗ «СМСЧ № 2 МОЗ України» заключається чотирьохстороння угода і випускник навчається за рахунок коштів міського бюджету.

 

Читайте також

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років, які зареєстровані в Южноукраїнсь...

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 06 по 12 травня 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

6 травня о 12:38 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку № 54 по вул. Європейській...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 10.05.2024 по 16.05.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади надійшло доходів в сумі19 364,8 тис. грн., із них:...

До уваги військовозобов’язаних осіб – мешканців Южноукраїнської міської територіальної громади та внутрішньо-переміщених осіб!

Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська

У зв’язку із набранням чинності з 18.05.2024 Закону України «Про внесення змін до деяких...