Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Пожежні навчання на Ташлицькій ГАЕС
AA

Пожежні навчання на Ташлицькій ГАЕС

24 квітня 2014 року на Ташлицькій ГАЕС пройшли планові тактико-спеціальні  навчання з ліквідації умовної пожежі. Тренування було організоване в приміщенні машинної зали ТГАЕС. За тактичним задумом навчань, УМОВНА пожежа виникла внаслідок  пошкодження скляної трубки рівня масла в котлі маслонапірної установки гідроагрегату №1,  розлиття масла та його подальшого займання.  Загальна площа УМОВНОЇ пожежі склала 170 м2.  Ускладнювало ситуацію те, що УМОВНИЙ вогонь розповсюдився на двох рівнях будівлі, тож вогнеборці мали розрахувати свої дії на обох позначках машзали. Крім того, додатковою ввідною стало УМОВНЕ обвалення конструкції будівлі та наявність постраждалого під завалом.

До проведення навчань було залучено 6 одиниць спеціальної пожежної техніки, у числі яких пожежно-насосні станції, рукавний   автомобіль та аварійно-рятувальний автомобіль, свого часу придбаний та переданий пожежникам Южно-Українською атомною станцією. У практичному відпрацюванні навичок боротьби з вогнем брав участь особовий склад трьох пожежних частин, що входять до Южноукраїнського державного пожежно-рятувального загону (1ДПРЗ), і персонал Ташлицької ГАЕС. Загалом у навчаннях взяли участь 40 вогнеборців і працівників гідроакумулюючої електростанції.  

Головна мета тренування - відпрацювання прийомів і методів роботи зі спецтехнікою, а також взаємодії особового складу та служб пожежно-рятувального загону з об'єктовим штабом пожежегасіння та персоналом ТГАЕС на випадок виникнення пожежі.

За словами заступника начальника 1ДПРЗ підполковника служби цивільного захисту Олександра Бузуна, учасники навчань заслужили на оцінку «добре». На виконання всіх поставлених завдань, серед яких був і порятунок та допомога постраждалому, їм знадобилася 1 година.  Особливо О.Бузун відзначив якісну взаємодію пожежників і персоналу ГАЕС.  

Читайте також

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років, які зареєстровані в Южноукраїнсь...

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 06 по 12 травня 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

6 травня о 12:38 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку № 54 по вул. Європейській...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 10.05.2024 по 16.05.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади надійшло доходів в сумі19 364,8 тис. грн., із них:...

До уваги військовозобов’язаних осіб – мешканців Южноукраїнської міської територіальної громади та внутрішньо-переміщених осіб!

Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська

У зв’язку із набранням чинності з 18.05.2024 Закону України «Про внесення змін до деяких...