Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Оцінка якості ведення хворих з інфарктом міокарда за 2013 рік
AA

Оцінка якості ведення хворих з інфарктом міокарда за 2013 рік

 З метою покращення надання допомоги населенню м. Южноукраїнська з гіпертонічною хворобою серця та ведення хворих з інфарктом міокарда 03.03.2014 р. проведено оперативну нараду на тему: «Оцінка якості ведення хворих з інфарктом міокарда за 2013 рік».

Ведення пацієнтів з інфарктом міокарда в терапевтичному відділення здійснюється лікарями-терапевтами, в дорослій поліклініці лікарі-терапевти, невропатологи, кардіологи.

За 2013 рік інфаркт міокарда перенесли 56 чол. (жителі міста 54 чол, 2 не місцеві). З них 42 чол. – пенсіонери, це 75 % від загальної кількості хворих.

Слід зауважити, що найбільший фактор ризику хворих інфарктом міокарда займає гіпертонічна хвороба (42 хворих, 75 %); на другому місці – куріння (17 хворих); 3 місце – цукровий діабет (15 хворих); 4 місце – ожиріння (12 хворих); далі похилий вік, подагра, ХОЗЛ, зловживання алкоголем.

Смертність від інфаркту міокарда в 2013 році нижча в порівнянні з 2012 роком, в 2013 році від інфаркту міокарда померло 4 чоловіка, в 2012 р. 6 чоловік.

До уваги населення: для запобігання та з метою профілактики гіпертонічної хвороби, обов’язково відвідувати лікаря-терапевта, виконувати всі рекомендації по лікуванню. В СМСЧ № 2 працює долікарняний кабінет, в якому кожний бажаючий може виміряти артеріальний тиск.

Згідно ПКМУ № 340 від 25.04.2012 року «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою» кожен пацієнт має можливість отримати пільгові рецепти для лікування у свого лікуючого лікаря.

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...