Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Зустріч з відпочиваючими КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська»
AA

Зустріч з відпочиваючими КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська»

 4 лютого у всьому світі відзначається Всесвітній День боротьби з онкологічними захворюваннями, тому в цей день у відділенні соціально-медичних послуг комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» відбулася зустріч заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ярослави Нікітіної, директора територіального центру Олени Богачової та лікаря – терапевта відділення Наталі Сухіної  з відпочивальниками відділення.

Як зазначила Ярослава Нікітіна: «Проблема онкологічних захворювань – найважливіша проблема охорони здоров’я України, актуальність якої визначається стійким зростанням ураження населення, складністю своєчасної діагностики та лікування. Профілактика захворювань, через розвиток інституту сімейних лікарів та укріплення первинної ланки медичної допомоги один з пріоритетів реформування медичного обслуговування, проголошеного Президентом України у програмі економічного реформування. Важливість та гострота цієї проблеми в Україні усвідомлюється медичною спільнотою та пацієнтами. Адже ризик захворіти на рак в Україні має кожен третій чоловік та кожна п’ята жінка, до 30 % хворих – особи працездатного віку. Тому основними завданнями  держави та міської влади – є забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я, забезпечення для кожного хворого онкологічного профілю права на гідне життя та адекватну медичну допомогу незалеж­но від стадії, перебігу та прогнозу захворювання».

Лікар-терапевт Наталія Сухіна прочитала пізнавальну лекцію на тему: «Профілактика та лікування онкологічних захворювань» та відповіла на ряд запитань присутніх.

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...