Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про заходи до Всеукраїнського тижня права
AA

Про заходи до Всеукраїнського тижня права

В рамках Всеукраїнського тижня права, який проходив в Миколаївській області  з 10 по 15 грудня, фахівцями із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено ряд заходів. 

У ЗОШ №1  для учнів 9-Б класу проведено виховне заняття на тему: «Юридична відповідальність дітей», під час якого діти дізналися про відповідальність, яка настає  за протиправну поведінку.

На батьківських зборах, які відбулися у ЗОШ № 4, з  матеріалів лекції на тему «Юридична відповідальність батьків за протиправні дії дітей», батьки дізналися про адміністративну та  кримінальну відповідальність, яка покладається на батьків у разі  неналежного виконання ними своїх обов’язків, та  цивільну відповідальність, якщо  шкоду завдають їх діти.   

У КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» з дітьми фахівці Центру провели  два заняття з елементами тренінгу. Для  дітей 7-9 років - заняття  на тему «Лечу на двох крилах, мов птаха», для дітей 10-18 років - «Знаю, поважаю, виконую». Цікаво і з захопленням, самостійно, впевнено  діти визначили свої права та обов’язки й дізналися про відповідальність за свої  негативні дії або бездіяльність.

Учасником засідання «круглого столу» під назвою «Діти та закон», яке відбулося у Южноукраїнському машинобудівному ліцеї, стала  фахівець із соціальної роботи Явтушенко Наталія. На засіданні обговорювалися питання особливостей нового Кримінально-процесуального Кодексу України. Насамкінець учасники «круглого столу» визначили подальші шляхи подолання підліткової злочинності серед учнівської молоді.

Протягом тижня фахівцями Центру проведено 11 індивідуальних консультацій із сім’ями, які знаходяться у складних життєвих обставинах, а саме: «Відповідальність батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків» - охоплено 9 сімей; «Дотримання прав дитини» -  охоплено 2 сім’ї; 1 особа проінформована з питань  державних гарантій зайнятості.


Директор Южноукраїнського міського Центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді А.А.Дизик   

 

Читайте також

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

МОЗ нагадує: евакуація постраждалих українців та онкохворих дітей на лікування за кордон — безоплатна

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вже понад рік Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами організовують евакуаційні рейс...

Відбулося спільне відвідування сімей, які постраждали від домашнього насильства

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

До управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради надійшли спеціальні картки...

Висловлюємо співчуття

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вчора на 89-му році життя помер Почесний громадянин нашої громади Леонід Миколайович Корчагін. Ле...