Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Діти повинні бути щасливими !
AA

Діти повинні бути щасливими !

20 листопада 2012 року в комунальному закладі «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей»  Южноукраїнської міської ради святкували Всесвітній день дитини  та День спільних дій в інтересах дітей. Співробітники служби  в справах дітей прийшли  привітати вихованців закладу не з пустими руками, а з подарунками, які були надані завдяки спонсорам. А вихованців в закладі – 50 хлопчиків та дівчаток, яких доля звела разом. Великий письменник Лев Толстой сказав, що « всі щасливі сім’ї щасливі однаково, а кожна  нещасна  сім’я нещасна  по – своєму». У всіх цих діток біда однакова – батьки не можуть створити  для них сімейну атмосферу любові, турботи, зрозуміння,  надати їм все те, що так потрібно кожній дитині : постійну  увагу, ласку, підтримку, захист. На превеликий   жаль, це все вони знаходять в даний час лише в стінах центру.

0 17год 30 хвилин в комп’ютерному залі КЗ ЦСПРД зібрались вихованці закладу, їх вихователі, директор центру Мельник Ярослава Богданівна, яка і відкрила урочистості. Начальник служби в справах дітей Горлова Н.А. доступно пояснила дітям, що саме в цей день – 20 листопада 1989 року резолюцією  Генеральної Асамблеї ООН  ухвалена  Конвенція про права дитини - основоположний документ про дотримання прав дитини. Враховуючи те, що на зустрічі були вихованці віком від 3 до 17 років, роз’яснювати важливість даного документа прийшлось самими простими словами, щоб було всім зрозуміло,   в познавально- ігровому варіанті, в якому з задоволенням взяли участь майже всі діти. З увагою вони слухали про те, скільки всього країн на планеті та скільки із них входять до складу ООН, про те, які у них є права, про те, як до них відносяться працівники закладу, яким вони віддячили бурхливими оплесками.

Молодша група, отримавши подарунки, відразу пішли  гратися,  а із школярами бесіда продовжилась за «солодким» столом. Кожен розповів про себе, про свої успіхи, про свою мрію. Дорослі уважно вислуховували дітей, ділились своїми спогадами, щиро давали поради.

Півторагодинна зустріч промайнула миттю. Розходитись не хотілось. А малята в той час освоювали нові іграшки.

Не залишились без подарунків і дорослі:  вихованка закладу Остапущенко Тєтянка  подарувала кожному свої  рукотворні витвори.

Всі були задоволені, але головне, що всі діти зрозуміли, що їх хтось любить,  про них піклуються,  вони не   залишились сам на сам зі своїми проблемами,  їм є до кого звернутись  та  вони мають особливі права , бо вони – діти.

Начальник служби в справах дітей Южноукраїнської міської ради  Горлова Н.А.

 

 

 

 

 

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...

Призначення пільги на житлово-комунальні послуги, придбання твердого палива і скрапленого газу учасникам бойових дій

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 373 від 17.04.2019 року “Деякі питан...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46&nbs...