Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Вчителі християнської етики нашого міста відвідали Святиню всього православного світу - Києво-Печерську Лавру
AA

Вчителі християнської етики нашого міста відвідали Святиню всього православного світу - Києво-Печерську Лавру

Завдяки настоятелю храму Христа Спасителя отця Михайла 15 листопада вчителі християнської етики нашого міста мали змогу відвідати Святиню всього православного світу -  Києво-Печерську Лавру.

Упродовж дня милувалися педагоги  окрасою і славою Печерська.  Антон, третьокурсник Київської  Духовної Академії і Семінарії,  ознайомив педагогів із заснуванням, минулим та сьогоденням  Святині.  Засновником Печерської обителі був чернець Антоній з Любеча. Він отримав постриг на Афонській горі, звідки і прибув з благословенням до Києва з метою поширення чернецтва на території Русі.

На одній з київських гір він оселився в печері, де раніше усамітнювався Іларіон, майбутній митрополит Київський. До преподобного Антонія почали приходити люди з вірою в душі, дехто з них вирішив приєднатися до святого подвижництва. Так зібралося 12 ченців, які розширили печеру, зробили келії та церкву (сьогодні це територія Далеких печер). Так почалося монастирське життя.

Сьогодні на території заповідника знаходяться:

- Велика Лаврська дзвіниця, зверху якої  відкривається чудова панорама Києва. Її висота 96,5 метрів .

- Храми: Успенський собор, Троїцька церква, Трапезна церква, Хрестовоздвиженська церква, Аннозачатіївська церква, церква Різдва Богородиці, Воскресенська церква.

- Реставраційні майстерні

- Музеї: історичних коштовностей, мікромініатюр, книгодрукування.

Особливою цінністю вважаються Ближні та Дальні печери зі святими мощами, підземними церквами.

Висловлюємо  щиру подяку отцю Михайлу за цю чудову пізнавальну  поїздку, яка дала змогу вчителям ближче долучитися до Свята святих України, пізнати духовну атмосферу святого місця, відчути дух релігії та людей, які її творили.

Управління освіти Южноукраїнської міської ради, вчителі християнської етики ЗНЗ міста

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...