Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Укладання та виконання колективних договорів - це ефективний соціальний захист працівників, запорука стабільності трудових відносин та запобігання колективним трудовим спорам
AA

Укладання та виконання колективних договорів - це ефективний соціальний захист працівників, запорука стабільності трудових відносин та запобігання колективним трудовим спорам

Укладання та виконання колективних договорів - це ефективний соціальний захист працівників, запорука стабільності трудових відносин та запобігання колективним трудовим спорам

У місті Южноукраїнську станом на 01.01.2012 налічується 113 діючих підприємств, де використовується наймана праця. Колективні договори, укладені на 107 підприємствах, ними охоплено 12477 працюючих, що складає 99% від загальної кількості працюючих. Вперше укладені колективні договори на двох підприємствах ТОВ „Управління механізованих робіт”, КУ „Інформаційне агентство „Медіа – простір” Южноукраїнської міської ради”.

З початку 2012 року управлінням праці та соціального захисту населення зареєстровано 64 колективних договори, з них: 29 підприємств внесли доповнення до довгострокових колективних договорів, 15 продовжили термін дії на 1 рік, 20 уклали колективні договори у поточному році. Чисельність працівників, охоплених колективними договорами, зареєстрованими у поточному році складає 11121 осіб.

Колективний договір є основний документ, що об’єднує в собі права, обов’язки, соціальні гарантії роботодавця і найманих працівників.

Колективні договори повинні укладатися на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності і господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи.

При розробці та укладанні колективних договорів мають бути додержані гарантії, передбачені чинним законодавством, норми та положення Генеральної, галузевих та регіональних угод. Порівняно з чинним законодавством і Угодами колективний договір може передбачати додаткові гарантії, соціально-побутові пільги.

Особливу увагу слід звернути на питання розвитку виробництва, підвищення конкурентоспроможності продукції, оплату праці, недопущення її заборгованості, забезпечення повної ефективної зайнятості працюючих, охорону праці та соціальний захист.

До колективних договорів сторонам рекомендується включати положення щодо надання додаткових пільг та гарантій працівникам підприємств за рахунок власних коштів, які працюють або працювали до виходу на пенсію на даному підприємстві.

На підприємствах, які підлягають реструктуризації і де продовжуються процедури банкрутства, санації, необхідно також врахувати особливості соціально-трудових відносин.

Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради рекомендує підприємствам, на яких укладено довгострокові колективні договори, своєчасно вносити зміни та доповнення до них у зв’язку зі змінами, які відбуваються в законодавстві України, особливо в частині оплати праці, та надавати їх на реєстрацію.

Підприємствам, на яких не укладались колективні договори пропонуємо розпочати двосторонні переговори щодо їх укладання.

Повідомна реєстрації нових колективних договорів, змін та доповнень до діючих довгострокових колективних договорів  здійснюється управлінням праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради за адресою: бульвар Цвіточний, 4 кабінет 25.

Начальник управління праці та соціального захисту

населення Южноукраїнської міської ради                                                         Е.Е.Гехад

 

 

Читайте також

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

МОЗ нагадує: евакуація постраждалих українців та онкохворих дітей на лікування за кордон — безоплатна

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вже понад рік Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами організовують евакуаційні рейс...

Відбулося спільне відвідування сімей, які постраждали від домашнього насильства

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

До управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради надійшли спеціальні картки...

Висловлюємо співчуття

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вчора на 89-му році життя помер Почесний громадянин нашої громади Леонід Миколайович Корчагін. Ле...