Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Олександрівське водосховище уперше використано в якості водного акумулятора
AA

Олександрівське водосховище уперше використано в якості водного акумулятора

Станом на 1 вересня повністю спрацьовано додатково акумульований у період весняного паводку об'єм води в Олександрівському водосховищі. Сьогоднішня відмітка водосховища - 14,7 м - відповідає нормальному підпірному рівню, достатньому для роботи діючих першого та другого, а також третього (знаходиться в стадії будівництва) гідроагрегатів Ташлицької ГАЕС.

Нижню водойму гідроакумулюючої станції вперше за період її існування було використано як водний акумулятор. Підняття в квітні 2010 р. рівня водосховища до відмітки 16 м дозволило затримати в ньому додаткові 10 млн. кубометрів води для потреб народного господарства Миколаївської області. З червня по вересень він використовувався для забезпечення необхідних санітарно-екологічних витрат у нижній течії Південного Бугу та недопущення загострення водогосподарської обстановки в прилеглих населених пунктах.

Про те, що досвід виявився вдалим свідчить лист розпорядника додатково акумульованих запасів води - Миколаївського регіонального управління водних ресурсів - про повторне підняття рівня Олександрівського водосховища. Метеорологічні служби прогнозують для півдня України суху теплу осінь і новий водний запас дозволить зменшити вододефіцит в пониззях річки.

Заповнення водоймища стане можливим завдяки розробленим і введеним у дію за ініціативи ВП "Южно-Українська АЕС" "Правилам експлуатації каскаду водосховищ на Південному Бузі". Цим документом визначається оперативна схема взаємодії та управління всіма розташованими на руслі річки штучними водоймами. Для заповнення Олександрівського водосховища необхідний об'єм води буде спрацьовано на Ладижинській ГЭС.

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...

Призначення пільги на житлово-комунальні послуги, придбання твердого палива і скрапленого газу учасникам бойових дій

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 373 від 17.04.2019 року “Деякі питан...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46&nbs...