Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Колектив Южно-Української АЕС взяв на поруки головного інженера
AA

Колектив Южно-Української АЕС взяв на поруки головного інженера

30 серпня на зборах трудового колективу апарату управління ВП ЮУАЕС, у яких взяли участь близько 400 працівників, було обговорено інформацію щодо затримання правоохоронними органами 25 серпня 2010 року головного інженера підприємства В’ячеслава Івановича Кузнецова.
Учасники зборів зазначали, що вся трудова біографія В. І. Кузнецова пов’язана з
ВП ЮУАЕС, у якому він працює після закінчення вищого навчального закладу понад 30 років. За цей час він пройшов шлях від оператора реакторного цеху до керівника цього цеху, працював начальником зміни АЕС, заступником головного інженера з експлуатації АЕС, заступником генерального директора з інженерно-технічної підтримки та нагляду за безпекою. З початку 2004 року очолює інженерну службу ВП ЮУАЕС у якості головного інженера. За час роботи зарекомендував себе як висококваліфікований, принциповий та вимогливий керівник, гідна та порядна людина. Під його безпосереднім керівництвом виконано значний обсяг робіт з приведення діяльності Южно-Української АЕС до міжнародних норм та стандартів. За самовіддану працю, значні особисті досягнення неодноразово нагороджувався відзнаками ДП НАЕК «Енергоатом», Міністерства палива та енергетики України, Миколаївської обласної ради. Користується авторитетом та повагою серед працівників ВП ЮУ АЕС.
Присутніх на зборах обурила інформація, яка сьогодні курсує в ЗМІ, інтернет-виданнях щодо В. І. Кузнецова, провину якого судом ще не встановлено. Також обурив спосіб затримання головного інженера АЕС – дорогою на роботу, за участю декількох оперативних машин та озброєного спецназу МВС України.
Обговоривши та затвердивши характеристику В. І. Кузнецова для подання її в слідчі органи, збори одностайно прийняли рішення про взяття його на поруки і поручилися за його належну поведінку та своєчасну явку до органу дізнання, слідчого та в суд. Збори також звернулися до слідчого з проханням про зміну застосованого до В. І. Кузнецова запобіжного заходу – утримання під вартою на інший, який би дозволяв йому виконувати свої професійні обов´язки з керування таким складним виробництвом як АЕС.
Крім того, учасники зборів висловили надію та сподівання, що засоби масової інформації надалі з належною відповідальністю та повагою ставитимуться до права на добре ім´я як окремої людини, так і в цілому колективу енергетиків Южно-Українського енергокомплексу, який забезпечує надійну та безаварійну роботу 3-х атомних енергоблоків та каскаду гідроелектростанцій.

 

Читайте також

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

МОЗ нагадує: евакуація постраждалих українців та онкохворих дітей на лікування за кордон — безоплатна

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вже понад рік Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами організовують евакуаційні рейс...

Відбулося спільне відвідування сімей, які постраждали від домашнього насильства

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

До управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради надійшли спеціальні картки...

Висловлюємо співчуття

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вчора на 89-му році життя помер Почесний громадянин нашої громади Леонід Миколайович Корчагін. Ле...