Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Сесія Миколаївської обласної ради затвердила будівництво риборозплідного комплексу
AA

Сесія Миколаївської обласної ради затвердила будівництво риборозплідного комплексу

 38 сесія Миколаївської облради 5 скликання внесла зміни до рішення обласного депутатського корпусу від 16 січня 2001 року "Про першочергові заходи щодо створення умов  безпечного функціонування Ташлицької ГАЕС".

Зміни  торкаються шляхів збереження рибних запасів річки Південний Буг. У ході спорудження каскаду ГЕС-ГАЕС (Олександрівська ГЕС і Ташлицька ГАЕС) Южно-Українського енергокомплексу ця тема посідає особливе місце. У початковому переліку заходів з компенсації збитків рибному господарству передбачалося будівництво рибопропускних споруд на Олександрівському гідровузлі. Але в ході детального розгляду цього проекту фахівці Держкомітету рибного господарства, Національного аграрного університету та Аграрної академії наук не погодилися з таким варіантом, висловивши сумніви у його ефективності. Після додаткових досліджень, завершених минулого року, Мінприроди України було прийняте рішення про будівництво  риборозплідного комплексу для розведення рослиноїдних риб замість рибопропускних споруд. У спеціальних розплідниках вирощуватиметься молодняк аборигенних, а також інших промислових видів риби для подальшого запуску в річку Південний Буг - вище та нижче греблі Олександрівського водосховища. Обласні депутати своїм рішенням від 6 серпня погодили ці зміни.

За інформацією фахівців управління капітального будівництва ВП ЮУ АЕС, замовником об'єкту виступить управління капбудівництва облдержадміністрації. Спорудження рибних розплідників вестиметься паралельно зі зведенням третього агрегату Ташлицької ГАЕС.  Сьогодні триває робота з визначення остаточного місця його розташування. До кінця року планується завершити проектні роботи. На дані цілі передбачається направити 700 тис. грн.

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...