Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Збір урожаю триває
AA

Збір урожаю триває

Надзвичайні погодні умови нинішнього року розчаровують хліборобів. Часті проливні дощі призвели до значного зниження урожайності. Сьогодні на полях району тривають роботи по збиранню урожаю та ужинок невтішний.
За даними відділу статистики у Кривоозерському районі станом на 30 липня 2010р. усіма категоріями господарств зернові та зернобобові культури (без кукурудзи) зібрані на 95,4% площ, які підлягають до збирання. Намолочено 63,3 тис.т зерна (у початково-оприбуткованій вазі) при середній урожайності 20,8 ц з гектара зібраної площі, що відповідно на 28,5% та 21,2% менше минулорічних показників.
У складі зернових культур отримано майже вдвічі менший урожай озимих – ячменю (на 30,3%), пшениці (на 34,8%) та жита (на 48,9%). Значно збільшився проти минулого року валовий збір зернобобових – у 2,8 раза, ярої пшениці – на 0,6%, в той час як ярого ячменю зібрано на 30,7% менше.
Крім того, валовий збір ріпака озимого склав 2,0 тис.т при середній урожайності 14,6 ц з 1 га, що більше минулорічного показника у 4,2 раза, 5% відповідно.
Валовий збір овочів склав – 4,5 тис.т, при цьому їх зібрано з більшої площі (на 10,9%) ніж в минулому році, а також з більшою урожайністю (на 8,7%).
У той же час приємно відмітити, що проти торішніх зросли обсяги плодоягідної продукції (на 30,2%) та становили 0,3 тис.т. Урожайність плодів та ягід на 30,4% перевищує показник минулого року.перевищує показник минулого року.

 

Читайте також

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46&nbs...

Хореографічний колектив Южноукраїнської мистецької школи зайняв III місце в обласному огляді-конкурсі «Джерело юних талантів»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В рамках щорічного обласного огляду-конкурсу «Джерело юних талантів» 24 квітня 2024 року...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 18.04.2024 загинув мешканець на...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 25.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 25 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...