Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Атом у малюнках дітей - лише мирний
AA

Атом у малюнках дітей - лише мирний

У Южноукраїнську підбиті підсумки першого етапу дитячо-юнацького конкурсу "АЕС - ДОБРОБУТ - БАТЬКІВЩИНА" в творчому жанрі "малюнок". З 38 поданих робіт журі, до складу якого входили професійні художники, представники міського управління освіти, а також організації молоді та відділу роботи з громадськістю ВП ЮУ АЕС відібрало 6 кращих. Їх автори стануть учасниками другого етапу конкурсу і будуть заохочені триденною поїздкою до столиці країни.

Слід зазначити, що окрім двох визначених положенням про проведення конкурсу вікових груп (10-13 років і 14- 17 років), у його ході в Южноукраїнську утворилася ще одна - позаконкурсна – діти, молодші 10 років. Вони подали на суд журі 12 робіт, у яких відобразили бачення мирного атому та добробуту країни очима найменших її громадян.

Визначення переможців першого етапу проходило у відкритій атмосфері в присутності представників ЗМІ, з якими члени журі поділилися своїми враженнями.

Професійний художник Сергій Колпаков: "Свідомість дитини чиста, відверта, не затьмарена стереотипами. Вони вільні у своєму вираженні, і з кожним роком ця свобода в дитячих роботах проявляється все сильніше".

Голова організації молоді ВП ЮУ АЕС Владислав Момотов: "Дуже приємно, що в малюнках домінує любов до нашого міста, позитивне ставлення до атомної енергетики. Конкурс ще раз підтверджує, що в Южноукраїнську дуже багато талановитих дітей".

Любов Маленька, завідуюча методкабінетом міського управління безперервної освіти та науки: "Конкурс у котрий раз демонструє, що меж дитячій творчості немає. Дуже складно було судити, вибирати кращих з кращих, але в той же час і дуже цікаво".

У результаті конкурсного відбору кращими в першому етапі конкурсу визнано роботи Яни Браташової, Насті Швед і Данила Шарати (група 10-13 років), а також Аліни Рогожинської, Любові Дегтерьової і Сергія Юришинця  (група 14-17 років).

 Конкурс проходить під егідою НАЕК "Енергоатом" у рамках реалізації соціальної політики компанії. Його головна мета - сприяння творчому зростанню талановитої й обдарованої молоді міст-супутників АЕС України. Другий етап конкурсу відбудеться у Києві в травні. У його фіналі в кожній з вікових груп будуть визначені призери (перше, друге та третє місця), а також володар Гран-прі. Передбачаються також два заохочувальні призи (наприклад, за оригінальність у відображенні теми). 


Читайте також

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46&nbs...

Хореографічний колектив Южноукраїнської мистецької школи зайняв III місце в обласному огляді-конкурсі «Джерело юних талантів»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В рамках щорічного обласного огляду-конкурсу «Джерело юних талантів» 24 квітня 2024 року...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 18.04.2024 загинув мешканець на...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 25.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 25 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...