Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Діти малюють мирний атом
AA

Діти малюють мирний атом

У Южноукраїнську названі переможці традиційного конкурсу дитячих малюнків "Атом для миру та процвітання". У ньому взяли участь  школярі  міста-супутника АЕС. Організаторами заходу вже багато років виступають Южно-Українська атомна станція спільно з міським управлінням безперервної освіти та науки.

Конкурс дитячої творчості стартував у листопаді минулого року, у грудні було визначено кращі роботи. Тоді ж мало відбутися урочисте нагородження юних художників, але в плани організаторів вніс зміни оголошений у зв'язку з епідемією грипу карантин. Тільки 29 січня автори кращих малюнків змогли отримати заслужені нагороди.

На конкурс було подано 90 робіт, представлених учнями шкіл, гімназії та позашкільних установ Южноукраїнська в трьох вікових групах. До складу журі входили професійні художники, представники відділу роботи з громадськістю ВП ЮУ АЕС і міського управління освіти. При виборі кращих малюнків оцінювалися художній рівень, майстерність виконання, відповідність темі конкурсу, відображення ролі атомної енергетики в житті держави, оригінальність і своєрідність мислення. Члени журі відзначають, що їм нелегко було справитися з поставленим завданням – гарних  малюнків було дуже багато, тож призові місця хотілося  присудити не одному, а декільком учасникам.

Переможницею серед наймолодших конкурсантів (вікова група 7-10 років) стала вихованка міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Соціальний готель» Інна Шпотенко, що представила на конкурс роботу «Життя атома». Малюнок Інни вразив журі незвичністю підходу і космічною загадковістю.

Друга переможниця (вікова група від 11 до 14 років ) - Анастасія Юрковська - добре відома южноукраїнським цінителям дитячого художнього таланту. Вона неодноразово входила до числа  переможців і призерів конкурсу дитячої творчості. Цього разу вона представила на суд журі  роботу «Дерево життя», яка й визнана кращою в середній віковій групі.Над малюнком Сергія Юришинця (група 15 – 17 років) члени конкурсної комісії дискутували довго. Одним робота подобалася, іншим була не до кінця зрозуміла ідея. Сам автор пояснив її так: «Я зобразив будинок, який дає нам світло, радість, тепло та затишок, а дорога, що піднімається вгору, веде нас до майбутнього». Після ретельного обговорення члени журі дійшли єдиної думки, визнавши роботу С. Юришинця кращою в старшій віковій групі.

Спонсором конкурсу вже багато років виступає атомна станція.  Окрім 9 основних призерів (перше, друге та третє місця в трьох вікових групах), пам'ятними подарунками нагороджуються й інші учасники художнього конкурсу, а також педагоги, що їх підготували. Цього року заохочувальними призами відзначено близько 50 юних художників. Окрім подарунків практикуються й інші способи заохочення. Так, минулого року кращі художні роботи южноукраїнських школярів стали сторінками барвистого настільного календаря.

Читайте також

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

МОЗ нагадує: евакуація постраждалих українців та онкохворих дітей на лікування за кордон — безоплатна

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вже понад рік Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами організовують евакуаційні рейс...

Відбулося спільне відвідування сімей, які постраждали від домашнього насильства

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

До управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради надійшли спеціальні картки...

Висловлюємо співчуття

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вчора на 89-му році життя помер Почесний громадянин нашої громади Леонід Миколайович Корчагін. Ле...