Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южноукраїнська старшокласниця – серед переможців Всеукраїнського конкурсу
AA

Южноукраїнська старшокласниця – серед переможців Всеукраїнського конкурсу

             Підбито підсумки заочного конкурсу рефератів з ядерної енергетики та ядерної фізики серед учнів старших класів. Серед його призерів – южноукраїнка Марина Кобильчак.

          Організаторами конкурсу виступили Українське ядерне товариство (УкрЯТ) та Національна атомна енергогенеруюча компанія (НАЕК) «Енергоатом». Такі інтелектуальні форуми для молоді проводяться щорічно. Їхня головна мета – формування об'єктивного ставлення старшокласників до атомної енергетики, поглиблення та популяризація знань про ядерну енергетику і ядерну фізику.

Основними учасниками конкурсу є учні старших класів міст-супутників вітчизняних АЕС. Проте, в ньому беруть участь юнаки та дівчата і з інших населених пунктів України.

Цього року конкурс проводився в 3 етапи. З квітня по жовтень (1-й етап) компетентне журі в Енергодарі, Нетішині, Славутичі, Южноукраїнську, Кузнецовську та інших містах зі всіх поданих на конкурс робіт визначало кращі. Вони були відправлені до Києва, де в місячний термін (2 етап - з 1 листопада по 1 грудня) представники УкрЯТ, НАЕК «Енергоатом» і профільних вищих навчальних закладів країни ретельно проаналізували представлені реферати та назвали авторів кращих з них. Серед призерів – учениця 11 класу з міста-супутника Южно-Української АЕС Марина Кобильчак. Її робота «Як це було», присвячена Чорнобильській трагедії, зайняла третє місце у Всеукраїнському конкурсі.

Завершило змагання молодих інтелектуалів в області ядерної енергетики та ядерної фізики (3-й етап) урочисте нагородження, що відбулося напередодні професійного свята атомників – Дня енергетика, - у Києві. Нагороди та пам'ятні призи переможцям вручали  керівники  НАЕК «Енергоатом» і УкрЯО. Учасників вітали представники українських вищих навчальних закладів, що займаються підготовкою фахівців для ядерної галузі країни.

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...