Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Житлова субсидія
AA

Житлова субсидія


  Житлова субсидія – є безповоротною адресною допомогою держави малозабезпеченим сiм'ям на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого палива.
 
Субсидія призначається за наявності різниці мiж розмiром плати за житлово-комунальнi послуги, скраплений газ та паливо (в межах норм володiння та користування загальною площею житла та нормативiв користування комунальними послугами) i обсягом визначеного Кабiнетом Мiнiстрiв України обов’язкового вiдсотка платежу.

Необхідною умовою є працевлаштування або навчання усіх зареєстрованих у житлі осіб працездатного вiку протягом 3 місяців, що передують місяцю звернення за призначенням субсидії.

 Призначається субсидія уповноваженому власнику чи наймачу житла, на якого відкрито особовий рахунок. Кількість осіб для розрахунку розміру субсидії визначається на початок місяця, в якому надійшло звернення за призначенням субсидії.

 


 
 ПРАВО НА ОТРИМАННЯ СУБСИДІЇ МАЮТЬ ГРОМАДЯНИ, ЯКІ ПРОЖИВАЮТЬ У ДЕРЖАВНОМУ ТА ГРОМАДСЬКОМУ ЖИТЛОВОМУ ФОНДІ, В ТОМУ ЧИСЛІ У ГУРТОЖИТКАХ, ПРИВАТИЗОВАНИХ КВАРТИРАХ ТА КООПЕРАТИВАХ, У ПРИВАТНИХ БУДИНКАХ.

Субсидія призначається з розрахунку:

• 20 % середньомiсячного сукупного доходу, а за придбання скрапленого газу, твердого палива - 20 % їх рiчного сукупного доходу.

• 15 %, якщо у житловому примiщеннi (будинку) зареєстрованi i проживають тільки непрацездатні громадяни

• або якщо у складi зареєстрованих є неповнолiтнi дiти, iнвалiди І та ІІ групи

 i середньомісячний (річний) сукупний дохід на одного зареєстрованого у житловому примiщеннi (будинку) не перевищує 50% прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць.





Для призначення субсидії необхідно надати:

• Довідки про доходи кожного зареєстрованого у приміщенні за 6 останніх місяців.

• Довідки про забезпеченість житловою площею та комунальними послугами.
 
В управлінні громадянин, особа якого посвідчується паспортом, заповнює заяву та подає декларацію про доходи і майновий стан зареєстрованих у житловому приміщенні.

Рішення про призначення (непризначення субсидій приймається протягом десяти днів після подання заяви та всіх необхідних документів.

Отримувачі житлових субсидій несуть відповідальність за надані відомості про доходи, майно, що впливають на встановлення права на призначення субсидії та на визначення її розміру.

Більш детальну інформацію ви можете отримати у кабінеті №2 (1 поверх) або за телефоном: 5-65-36




Виплата субсидії припиняється за поданням організації-надавача послуг, якщо громадяни, яким призначено субсидію, не сплачують відповідної частки житлово-комунальних послуг

та якщо громадянами свідомо подано недостовірні дані про доходи та майновий стан.


Суми субсидій, перерахованих надміру внаслідок подання громадянами свідомо документів із неправильними відомостями, повертаються ними за вимогою органів праці та соціального захисту населення, а у разі неповернення добровільно, питання стягнення коштів вирішується у судовому порядку.

Якщо сім’ї вiдмовлено в призначеннi субсидiї,

сім’я може звернутися до начальника управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Подати заяву до комiсiї або до органу мiсцевої влади, оскаржити рiшення у судовому порядку.

У разі затвердження нових тарифiв i цiн на житлово-комунальнi послуги вiддiли державних допомог проводять перерахунки сум призначених субсидій самостiйно без звернень громадян протягом трьох мiсяцiв з часу пiдвищення розмiру платежiв.

Субсидія на загальних підставах не призначається:

• якщо у житлових приміщеннях (будинках) зареєстровані працездатні громадяни працездатного віку, які не працювали і не навчалися у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах І-ІУ рівнів акредитації за денною формою навчання та не були зареєстровані у службі зайнятості населення як такі, що шукають роботу протягом трьох місяців, що передують місяцю звернення за призначенням субсидії.

• якщо сім’я здає за договором у найм або в оренду житлове примiщення (будинок);

• якщо сім’я має у своєму володiннi (користуваннi) у сукупностi бiльше нiж одне житлове примiщення (будинок), загальна площа яких у сумi перевищує встановленi норми володіння.

• якщо сім’я має у своєму володiннi більше одного автомобіля.

• якщо сім’я протягом 12 місяців перед зверненням придбала житлове приміщення (будинок), автомобіль, будівельні матеріали або оплатила послуги з навчання, будівництва на суму, яка на час звернення перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму для зазначених осіб.

• якщо з’ясовано , що сім’я має додаткові джерела для існування не зазначені в декларації.


Якщо сім’я не має права на призначення субсидії на загальних підставах, вона може звернутись із заявою на комісію з питань призначення різних видів соціальних виплат.


Комісія приймає рішення про призначення (не призначення) сім'ї субсидії тільки на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім'ї.





 

Читайте також

До відома жителів міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з проведенням робіт по врізці засувки на с/ш №3 24.04.24 р. із 7.00 год. до 17.00 го...

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту»

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Ц...

Міським головою затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів  Южноукраїнської міської ради та її виконавчих органів на 2024 рік

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Міським головою 22.04.2024 затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів...

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...