Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У дошкільному навчальному закладі № 8 «Казка» відбулося методичне об’єднання
AA

У дошкільному навчальному закладі № 8 «Казка» відбулося методичне об’єднання

   27 листопада 2009 року у дошкільному навчальному закладі № 8 «Казка» відбулося методичне об’єднання вихователів старших груп міста та вчителів початкових класів ЮЗШ № 4 за темою: «Дошкільний навчальний заклад, школа – суб’єкти педагогічної взаємодії у навчально-виховному процесі у відповідності до Базового компонента дошкільної освіти та Базової програми розвитку дитини «Я у Світі». 
  У засіданні методичного об’єднання приймали участь вихователі старших груп дошкільних навчальних закладів міста, вчителі початкових класів ЮЗШ № 4, методисти навчальних дисциплін управління безперервної освіти і науки Малахова Т.М., Кидюк Л.І., заступник директора з навчально-виховної роботи початкових класів ЮЗШ № 4 Терещенко В.Г., вихователь-методист Омельченко Т.М. і практичний психолог Дементьєва В.В. дошкільного навчального закладу № 8 «Казка».   
 Керівник методичного об’єднання Баташан В.В. – вихователь старшої групи ДНЗ № 8 виступила з питання «Формування позитивного ставлення старших дошкільників до навчання в школі», в якому розкрила мотиваційну готовність дітей старшого дошкільного віку до школи. 
Вихователь-методист Омельченко Т.М. ДНЗ № 8 «Казка» ознайомила педагогів з основними освітніми завданнями Базової програми розвитку «Я у Світі», сферами життєдіяльності та основними лініями розвитку старшого дошкільника.
 На засіданні розкрито шляхи взаємодії та співпраці між ДНЗ та ЮЗШ №4, висвітлено питання підготовки дитини до школи через провідні види діяльності старшого дошкільника : спілкування , гру , працю. У ДНЗ в центрі уваги є дитяча особистість, яку вихователі розвивають, використовуючи різноманітні та результативні форми, методи та прийоми роботи .
 Заступник директора з навчально-виховної роботи початкових класів ЮЗШ № 4 Терещенко В.Г. та вчителі початкових класів зі своєї сторони також поділилися досвідом роботи, розкрили свої підходи у роботі з першокласниками щодо забезпечення легкої адаптації до навчання у школі.
 Відбулося активне обговорення даного питання під час « Круглого столу». Сподіваємося на подальшу тісну співпрацю між дошкільною та початковою ланкою освіти .  
 


 

Читайте також

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

МОЗ нагадує: евакуація постраждалих українців та онкохворих дітей на лікування за кордон — безоплатна

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вже понад рік Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами організовують евакуаційні рейс...

Відбулося спільне відвідування сімей, які постраждали від домашнього насильства

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

До управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради надійшли спеціальні картки...

Висловлюємо співчуття

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вчора на 89-му році життя помер Почесний громадянин нашої громади Леонід Миколайович Корчагін. Ле...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 24.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 24 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...