Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про недопущення поширення епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань в місті Южноукраїнську
AA

Про недопущення поширення епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань в місті Южноукраїнську

Розпорядження Южноукраїнського міського голови від 30.10.2009 р. №210-р

Про недопущення поширення

епідемії грипу та гострих респіраторних

захворювань в місті Южноукраїнську

Керуючись п.п. 1, 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", відповідно до законів України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", "Про захист населення від інфекційних хвороб" та Постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2009р. № 1152 "Про запобігання поширенню грипу типу А/Н1N1/Каліфорнія/04/09 і гострих респіраторних захворювань серед населення", наказу Міністерства освіти і науки України від 30.10.2009р. № 996 "Про тимчасове призупинення навчального процесу у навчальних закладах та установах освіти", враховуючи рішення Южноукраїнської міської надзвичайної протиепідемічної комісії від 30.10.2009 р (витяг з протоколу додається), з метою недопущення поширення епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань  на території міста Южноукраїнськ

1. Ввести в дію ІІ частину  "Плану заходів із запобігання захворюванню та пандемічному розповсюдженню на грип А (Н1N1) – Каліфорнія 04/2009, Н5N1 та інших вірусів грипу серед населення м. Южноукраїнська та дій в особливий період на 2009-2013р.р.", затвердженого на засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії                                                  м. Южноукраїнська (протокол від 25.09.2009р. № 6)

2. Управлінню безперервної освіти і науки Южноукраїнської міської ради (Сінчук) призупинити з 31.10.2009 р. навчальний процес у навчальних закладах та установах освіти терміном на три тижні.

3. Керівникам установ,  підприємств всіх форм власності:

3.1. Забезпечити виконання профілактичних заходів щодо попередження масового розповсюдження грипу  і гострих респіраторних інфекцій.

3.2.Призупинити з 31.10.2009 проведення в місті навчальних, культурних, спортивних та інших масових заходів, ведення гурткової та клубної роботи терміном на три тижні.

4.  Рекомендувати керівникам аптечних закладів всіх форм власності :

4.1. Забезпечити насичення мережі аптек засобами профілактики та лікування гострих респіраторних інфекцій та грипу.

                4.2.Відпуск лікарських засобів проводити відповідно до наказу  Міністерства охорони здоров'я України  від 18.07.2005 № 360 "Порядок відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів"

5. Рекомендувати  державному закладу "Спеціалізована медико-санітарна частина               № 2"  Міністерства охорони здоров'я України (Стахорська) забезпечити готовність закладу, для виявлення хворих на ранній стадії захворювання, достатній запас лікарських препаратів та дезінфекційних засобів.

 6.Рекомендувати  державному закладу "Санітарно-епідеміологічна станція об'єкту з особливим режимом роботи" Міністерства охорони здоров'я України м.Южноукраїнська (Якуніна) посилити епідеміологічний нагляд на об'єктах торгівлі, громадського транспорту, в готелях, в установах охорони здоров'я та інших місцях масового скупчення людей.

7. Засобам масової інформації м.Южноукраїнська своєчасно висвітлювати питання індивідуальної і суспільної профілактики грипу, гострих респіраторних вірусних інфекцій та розміщення пам’яток для населення.

 

 

Заступник міського голови

з питань діяльності виконавчих органів ради                                                            Ю.В.Телятник

 

 

 

ВИТЯГ  З ПРОТОКОЛУ  № 7

засідання міської надзвичайної протиепідемічної комісії

 

31 жовтня 2009р.                                                                                                             м. Южноукраїнськ

 Головуючий: Поліканіна Г.В. – голова міської надзвичайної протиепідемічної комісії

 Присутні: члени надзвичайної протиепідемічної комісії згідно списку

 ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 Про додаткові заходи щодо ситуації яка склалася на території України із захворюваності людей на грип та гострі респіраторні захворювання

 Міністерство охорони здоров'я України стурбовано епідеміологічною ситуацією що склалася у західних регіонах України щодо захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), наявністю смертельних випадків в багатьох областях України.

   Миколаївській області за 9 місяців поточного року зареєстровано 2668 випадків (показник на 100 тис. населення становить 230,7), проти 363,8 у 2008 році. Серед дітей зареєстровано 1441 випадок, показник 890,5, що на 27,4% менше ніж у минулому році (1210,9).

Захворюваність на ГРВІ на 5,1% менше минулого року, зареєстровано 116359 випадків(пок.10062,2), проти 122640 (10590,8). На 7 адміністративних територіях зареєстровано зростання захворюваності: у Баштанському, Братському, Веселинівському, Врадіївському, Єланецькому, Новобузькому та Новоодеському районах. Захворюваність серед дітей майже на рівні 2008 року, зареєстровано 68120 випадків (42093,8) проти 68313 випадків (41651,5).

В м. Южноукраїнську захворюваність грипом та ГРВІ в жовтні 2009 року незначно перевищує захворюваність за жовтень 2008року і складає в 2008р. – 917 випадків, 2009р. – 943 випадки.

 Відповідно:

- до статті 40 Закону України „Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”,  враховуючи:

1) наказ  Міністерства охорони здоров'я  України від 28.10. 2009 № 280-О „Про створення оперативного штабу МОЗ України з реагування на ситуацію з розповсюдження грипу та гострих респіраторних захворювань в України”;

2) наказ  Міністерства освіти і науки  України від 30.10.2009р. № 996 "Про тимчасове при зупинення навчального процесу у навчальних закладах та установах освіти"

3) постанову КМ України від 30.10.2009р. №1152 "Про запобігання поширенню грипу типу А (Н1N1) – Каліфорнія 04/2009 і гострих респіраторних захворювань серед населення)"

 З метою своєчасного реагування на ситуацію з розповсюдження грипу та гострих респіраторних захворювань на території м.Южноукраїнська, забезпечення готовності до  поширення пандемічного вірусу грипу H1N1 на території м. Южноукраїнська комісія вирішила:

 1. Ввести в дію ІІ частину  "Плану заходів із запобігання захворюванню та пандемічному розповсюдженню на грип А (Н1N1) – Каліфорнія 04/2009, Н5N1 та інших вірусів грипу серед населення м. Южноукраїнська та дій в особливий період на 2009-2013р.р.", затвердженого на засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії      м. Южноукраїнська (протокол від 25.09.2009р. № 6).

2. Начальнику ДЗ "СМСЧ-2" Стахорській О.В. :

2.1. Визначити контингенти груп ризику населення, які в першу чергу підлягають щепленню проти грипу та надати розрахунки щодо орієнтовної потреби на закупівлю вакцин для щеплення декретованих груп сфери охорони здоров’я.

Термін: до 02.11.09р.

2.2. Ввести режим карантину у всіх лікувально-профілактичних відділеннях СМСЧ-2.

Термін: негайно

2.3. Передбачити медичний огляд та надання первинної медичної допомоги на пункті перевезень населення (автодорожній вокзал).

Термін: негайно

2.4. Ввести в дію план перепрофілювання стаціонарів для госпіталізації хворих з грипом, викликаних високопатогенним вірусом і підозрілих на це захворювання. Передбачити виділення додаткового спеціалізованого автотранспорту для перевезення хворих, засобів зв'язку, створення запасу лікарських препаратів для профілактики і лікування хворих, дезинфекційних засобів і медичного устаткування, забезпечення, при необхідності, охорони.

Термін: негайно

2.5. Виділити додаткові приміщення і персонал, у разі введення обмежувальних заходів, для розміщення контактних осіб, передбачити запаси необхідного устаткування, інвентарю, продуктів харчування.

 

2.6. Забезпечити готовність ДЗ "СМСЧ-2" до виявлення хворих на ранній стадії захворювання, достатній запас лікарських препаратів та дезінфекційних засобів.

Термін: негайно

2.7 Переглянути готовність госпітальної бази інфекційного відділення на випадок погіршення епідемічної ситуації з грипу та інших ГРВІ.

Термін: негайно

2.8. Створити резерв лікарських та дезінфікуючих засобів на випадок погіршення епідемічної ситуації з грипу та інших ГРВІ.

Термін: негайно

2.9. Посилити протиепідемічний режим у лікувально-профілактичних відділеннях. Проводити навчання медичних працівників у сфері клініки, диференціальної діагностики, лікування, епідеміології  і профілактики пандемічного грипу згідно Плану медичних заходів щодо обмеження поширення на території м. Южноукраїнськ пандемії грипу, який затверджено сумісним наказом обласним управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації та обласної санепідстанції від 07.09.09. №433-л/140.

Термін: постійно, згідно з планом.

2.10. Проводити висвітлення у засобах масової інформації питань клінічного перебігу, діагностики, профілактики захворювань на грип з метою інформування населення щодо заходів особистої профілактики грипу.

Термін: постійно

 3. Головному державному санітарному лікарю міста Южноукраїнська Якуніній Л.В.:

3.1. щ

Термін: негайно

3.2. Рекомендувати організаціям, що організуючим і здійснюють ділові і туристичні поїздки, культурний обмін утриматися, до особливого розпорядження від поїздок до країн, де реєструється і розповсюджується захворювання.

Термін: негайно

3.3. забезпечити закриття об’єктів всіх форм власності в разі недотримання температурного режиму, в першу чергу в дитячих організованих колективах.

Термін: негайно

3.4. Проводити широку санітарно-освітню роботу серед населення щодо засобів індивідуального захисту та профілактики грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Термін: постійно

4. Начальнику управління безперервної освіти  і науки Южноукраїнської міської ради Сінчуку Ю.М. на період тимчасового призупинення навчального процесу відмінити проведення в місті навчальних, культурних, спортивних та інших масових заходів, призупинити ведення гурткової та клубної роботи.

 5. Керівникам установ, організацій, підприємств усіх форм власності:

5.1. Ввести посилений протиепідемічний режим роботи на підприємствах та організаціях всіх форм власності де спостерігається велике скупчення людей, в тому числі і з застосуванням індивідуальних засобів захисту  персоналу (маски).

Термін: негайно

5.2. Сприяти організації та проведенню щеплень проти сезонного грипу працівників, в першу чергу груп ризику.

Термін: негайно

5.3. Забезпечити дотримання санітарно-гігієнічного  температурного режимів

Термін: постійно

 6. Керівникам аптечних закладів  м. Южноукраїнська  всіх форм власності:

6.1. Забезпечити насичення мережі аптек засобами профілактики та лікування гострих респіраторних інфекцій та грипу.

Термін: постійно

6.2. Надавати інформацію ДЗ "СМСЧ-2" та населенню про наявність та умови придбання медикаментозних засобів для профілактики та лікування хворих на грип.

Термін: постійно

                 6.3.Відпуск лікарських засобів проводити відповідно до наказу  Міністерства охорони здоров України  від 18.07.2005 № 360 " Порядок відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів".

 7. Засобам масової інформації своєчасно висвітлювати питання індивідуальної і суспільної профілактики грипу, гострих респіраторних вірусних інфекцій та розміщення пам’яток для населення.

 

 Голова комісії                                                                                                                Г.В. Поліканіна

 Секретар комісії                                                                                                            А.І Страхова

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇН 

НАКАЗ  

м.Київ


 

30.10.2009 р.                                                                                                                                                                      № 996  

Про тимчасове призупинення

навчального процесу у навчальних

закладах та установах освіти

 

       На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2009 р. № 1152, з метою недопущення виникнення епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань, розповсюдження захворюваності серед учасників навчально-виховного процесу та згідно зі статтею 32 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»,

 Н А К А З У Ю :

       1. Міністру освіти і науки Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівникам  дошкільних, загальноосвітніх, інтернатних, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів, закладів післядипломної освіти та підвищення кваліфікації, незалежно від форми власності і підпорядкування:

       1.1. Тимчасово, починаючи з 31.10.2009 р., призупинити навчальний процес у навчальних закладах та установах освіти терміном на три тижні.

       1.2. На період тимчасового призупинення навчального процесу відмінити проведення навчальних, культурних, спортивних та інших масових заходів.

       1.3. Розробити заходи щодо відпрацювання занять відповідно до навчальних планів після нормалізації епідемічної ситуації.

      1.4. Забезпечити виконання профілактичних заходів щодо попередження масового розповсюдження грипу і гострих респіраторних інфекцій. 

       1.5. Забезпечити проведення відповідними службами комплексу робіт щодо підтримання функціонування інженерних споруд, мереж, комунікацій, а також необхідного температурного режиму у навчальних закладах та установах освіти.

       2. Міністерству освіти і науки Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій щоденно інформувати міністерство про надзвичайні випадки у закладах, де постійно перебувають діти, учнівська та студентська молодь.

       3. Керівникам структурних підрозділів МОН скасувати проведення запланованих нарад, перевірок, ліцензійних, атестаційних та акредитаційних експертиз до нормалізації епідемічної ситуації.

       4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступників Міністра відповідно до посадових обов’язків. 

Міністр                                                                                                                                             І.О.Вакарчук

 

Читайте також

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

На теперішній час наша громада знаходиться в межах встановлених граничних лімітів споживання електро...

Шановні голови ОСББ та управителі!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

Шановні голови ОСББ та управителі! Якщо є нагальна потреба у завезенні піску в пісочниці на дитяч...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 16.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 16 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...