Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Засідання Авторської школи в дошкільному навчальному закладі № 8 «Казка»
AA

Засідання Авторської школи в дошкільному навчальному закладі № 8 «Казка»

       

26 жовтня 2009 року у дошкільному навчальному закладі № 8 «Казка»   на рівні міста проведено засідання Авторської школи, яка працює у закладі майже два роки.  

Керівником Авторської школи є  вихователь – методист Жмура Л.А. , яка  однією із перших  у місті  з 2003 року  розпочала  вивчення та  впровадження     елементів особистісно – орієнтованої програми «Крок за кроком». Деякі  елементи програми «Крок за кроком»  використовують педагоги закладів, але напрацьовані  матеріали   є  лише у  педагогів  ДНЗ№8,9.

З вересня 2009 року усі  ДНЗ міста  розпочали вивчення та впровадження  Базової програми розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі» і тому виникла необхідність у порівнянні  обох особистісно направлених  Програм «Я у Світі» та «Крок за кроком».

Під час засідання  обговорювалися питання Базової програми  розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі»  та  програми  «Крок за кроком»   давалася порівняльна характеристика обом    Програмам розвитку   дитини.

         На засіданні  проведена  дискусія, вихователі обмінялися думками стосовно роботи  за  даними  Програмами,  педагоги конкретизували роботу  в центрах розвитку згідно тематичного  плануванням, відбувся обмін досвідом стосовно   облаштування  розвивальних осередків відповідно до Програм «Я у Світі» та «Крок за кроком», вихователями  написаний особистий план-лист   щодо  реалізації певних завдань на найближчу перспективу.

       Відповідно до Програми «Крок за кроком»  в центрі навчально-виховного процесу знаходиться дитина,  в основу роботи з дітьми  покладено особистісно орієнтований підхід до навчання та виховання дітей від трьох до шести років, який  базується на любові і повазі до дитини, звертання до її внутрішнього світу, опора на її сильні сторони та її внутрішній потенціал. Велика увага   приділяється розвитку творчості, уяви, критичного мислення, у дітей ,вмінню знаходити вихід з будь-якої ситуації і прийняття правильного рішення щодо ситуації.

 

 Слухачі школи  позитивно відгукувалися про роботу школи, адже завжди є що взяти для себе та роботи з дітьми .

 Методист міського методичного кабінету Малахова Т.М.  оцінила  роботу  Авторської школи   як   дієву   та  результативну.

 

Роки плідної праці Жмури Л.А. посіяли зерна на творчій ниві інших педагогів закладів , а  саме тому   більше  10 педагогів ДНЗ №8 та інших закладів уже  використовують елементи  програми «Крок за кроком», а це головне – робота авторської школи   керівником  якої є Жмурою Л.А. не проводиться марно.

 

Читайте також

Шановні голови ОСББ та управителі!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

Шановні голови ОСББ та управителі! Якщо є нагальна потреба у завезенні піску в пісочниці на дитяч...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 16.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 16 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

На теперішній час наша громада знаходиться в межах встановлених граничних лімітів споживання електро...

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв'язку з виходом нашої громади за межі передбачених граничних рівнів електроспоживання з 1...

Шановні мешканці громади!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

За інформацією НЕК "Укренерго", у зв’язку з виникненням дефіциту потужності в ОЕС Ук...