Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Cемінар – практикум для вихователів дітей раннього віку
AA

Cемінар – практикум для вихователів дітей раннього віку

16 жовтня 2009 року у дошкільному навчальному закладі №3 «Веселка» на рівні міста відбувся семінар – практикум для вихователів раннього віку ДНЗ №2,3,6,8,9 з використанням інтерактивних форм роботи за темою: «Співтворчість педагога та дітей у процесі образотворчої діяльності – запорука успіху навчально-виховного процесу».
Керівник семінару, вихователь ДНЗ №3 Макогонюк О.А. глибоко та змістовно розкрила тему семінару , познайомила слухачів з досвідом роботи а її колега Краснікова Н.М. провела цікавий майстер - клас, де учасники семінару мали можливість практично освоїти нетрадиційні техніки малювання та прийоми малювання зім’ятим папірцем, малювання свічкою, восковими олівцями , та пальчиками. 
  На семінарі педагоги познайомилися з використання різноманітних технік малювання а саме: малювання долонькою, ребром, пальчика, поліетиленовим кульком, «монотипія», «ниткографія», «кляксографія», «штампування», малювання підручними матеріалами, носком ноги по піску та ін. Була також організована виставка - презентація методичної літератури та дитячих робіт. 
  Педагогами ДНЗ №2,3,6,8 було сказано, що нетрадиційні техніки малювання дозволяють розширити спектр інноваційних технологій, вони дієві та ефективні у роботі, дуже практичні і подобаються малюкам, допомагають краще відтворювати предмети навколишнього світу, завдяки їм досягається бажаний результат під час малювання, вони розвивають дитячу уяву, мислення, мовлення, будять фантазію та виховують естетичні почуття і самостійність у малюків. 
  Учасники семінару-практикуму були активними як у процесі проведення так і під час обговорення, вони позитивно відгукувалися про роботу колег, а особливо їх вразили дитячі малюнки , які були виконані в стилі різних технік малювання.  
Педагоги закладів багато нового взяли на семінарі, як особисто для себе так і для роботи з дітьми , а це головне - мети семінару було досягнуто. 


 


 

 

 

Читайте також

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

На теперішній час наша громада знаходиться в межах встановлених граничних лімітів споживання електро...

Шановні голови ОСББ та управителі!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

Шановні голови ОСББ та управителі! Якщо є нагальна потреба у завезенні піску в пісочниці на дитяч...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 16.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 16 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...