Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ОСНОВНИЙ ЗАКОН ОЧИМА НАШИХ ГОРОДЯН
AA

ОСНОВНИЙ ЗАКОН ОЧИМА НАШИХ ГОРОДЯН

В Южноукраїнську триває обговорення
проекту Закону України «Про внесення змін
до Конституції України». У другій половині вересня відбулися збори в колективах
КП «Житлово-експлуатаційне об’єднання», СМСЧ-2, дитячого садка №9 та загальноосвітньої школи №4, обмінялися думками щодо законопроекту
Віктора Ющенка співробітники управління молоді, спорту та культури, дитячої школи мистецтв, міської бібліотеки для дітей і дорослих та музейного комплексу козацької слави і військової техніки.
За інформацією відділу зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації міської ради, під час зборів, про які йдеться, сумарно внесено два десятки пропозицій. Деякі з них вирізняються оригінальністю, решта – повторюють ті, які вже були озвучені.
Думка про те, що суддів треба обирати місцевою громадою, а ось недоторканістю вони не повинні користуватися – не нова. За це підняли свої руки й учасники зборів у КП ЖЕО та міській бібліотеці для дітей і дорослих. За позбавлення недоторканості депутатів висловилися в ЗОШ №4.
Діяльність депутатів усіх рівнів та високопосадовців, судячи з висловлених пропозицій, досить активно обговорювалася на зборах. В тій же четвертій школі висловлено низку пропозицій. Запропоновано, наприклад, таке: не допускати до влади людей, яких було відсторонено в результаті процедури імпічменту; передбачити покарання за порушення присяги; передивитися заробітну плату депутатів в сторону зменшення; одночасно обирати Президента і парламент України.
Бібліотечні працівники висунули дві радикальні пропозиції: ввести кримінальну відповідальність за блокування трибуни у Верховній Раді, а також адміністративну відповідальність за голосування за інших і псування державного майна; зменшити строк повноважень депутатів місцевих рад з чотирьох до одного року. Медики запропонували запровадити для кандидатів у депутати рад усіх рівнів проходження медичного обстеження з оформленням вис-новків щодо стану здоров’я.
Гарантії безкоштовної медичної допомоги червоною ниткою пройшли через збори СМСЧ-2. Лікарі пропонують: гарантувати безкоштовну медичну допомогу в державних закладах охорони здоров’я в межах наявного державного фінансування; законодавчо визначити гарантований мінімум безкоштовної медичної допомоги, який держава реально здатна забезпечити, решта видів медичної допомоги повинна мати свою цінову визначеність; гарантувати належний рівень оплати праці медичного персоналу державних та комунальних закладів охорони здоров’я відповідно до рівня кваліфікації працівників та складності виконуваної роботи. А ще - привести у відповідність положення щодо того, що «бюджетна система України будується на засадах провадження неупередженого розподілу суспільного багатства між громадянами і територіальними громадами».
Відновити серед громадянських прав право на безкоштовні медичну допомогу та освіту бажали б і працівники бібліотеки. Комунальники не підтримали тезу щодо Національних Зборів України (вважають, що повноваження занадто широкі) та положення, які стосуються Кабінету Міністрів України (вважають, що повноваження звужені).
 

Любов ІВАНОВА



Газета міської ради "Контакт" від 01.10.2009 №78

Читайте також

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

На теперішній час наша громада знаходиться в межах встановлених граничних лімітів споживання електро...

Шановні голови ОСББ та управителі!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

Шановні голови ОСББ та управителі! Якщо є нагальна потреба у завезенні піску в пісочниці на дитяч...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 16.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 16 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...