Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про розгляд петиції
AA

Про розгляд петиції

У відповідь на петицію від 27.01.2016 вих. № 1 «Мораторий на деятельность благотворительных фондов при школах и детских садах в г. Южноукраинск» (надалі – Петиція), повідомляємо наступне.

Згідно зі змістом статті 19 Конституція України правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України

У відповідності до норм Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органи місцевого самоврядування не наділені повноваженням заборони благодійної діяльності.

Незважаючи на те, що у формулюванні Петиції було допущено посягання на порушення прав людини на здійснення благодійної діяльності, але враховуючи, що електронна петиція це важливий інструмент  в розвитку демократії  місцевого самоврядування, 11.02.2016 на 6 сесії Южноукраїнської міської ради VII скликання відбувся розгляд Петиції.

За результатами розгляду Петиції, Южноукраїнська міська рада прийняла рішення № 84, яким визнала її такою, що суперечить чинному законодавству України в частині накладання мораторію на розвиток благодійної діяльності.

Разом з тим, Управлінню освіти Южноукраїнської міської ради було надано наступні завдання:

1. Розглянути питання створення та реєстрації у встановленому порядку благодійних фондів при навчальних закладах.

2. Вжити організаційних заходів щодо дотримання законодавства у сфері отримання, використання та обліку благодійних внесків для потреб навчальних закладів.

3. Забезпечити оприлюднення відповідної інформації про надходження та використання благодійних внесків у встановленому порядку, в тому числі на веб-сайтах навчальних закладів та у місцевих засобах масової інформації. Протягом місяця сформувати  та оприлюднити звіт про використання товарно-матеріальних цінностей  та  іншого майна, отриманого за рахунок благодійних внесків (допомоги)  за останні 6 років.

4. Провести роз’яснювальну роботу серед громадськості щодо добровільності  у наданні допомоги у вигляді благодійних внесків.

5. Забезпечити безумовне виконання постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2000 №1222 «Про затвердження Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування».

З повним текстом рішення можна ознайомитись за гіперпосиланням http://akts.yu.mk.ua/showdoc/6441/

 

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 02.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 02 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Зарахування до страхового стажу періоду догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку для розрахунку страхової виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до частини 1 статті 14 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціа...

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...